Figyelemfelkeltés

2023.09.18. 18:00

A kerékpároké volt a főszerep az Autómentes Napon, Jászberényben

Harminc drótszamarat vettek lajstromba, ezeket már nem lesz hasznos elkötni.

Mészáros Géza

A programon jelenlévőknek ismét lehetősége adódott, hogy a BikeSafe programban nyilvántartásba vetesse kerékpárját

Forrás: Police.hu

Jászberényben a korábbi évekhez hasonlóan idén is szeptember 16-án rendezték meg az Autómentes Napot – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

A Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai a Megelőzési és Tanácsadási Konferencia keretében bűnmegelőzési pulttal fogadták a kerékpárral érkező jászságiakat. Ismét lehetőség adódott, hogy a BikeSafe programban nyilvántartásba vetessék a drótszamarakat. Sokan éltek a lehetőséggel, a nap végére mintegy harminc kerékpárral bővült az adattár.

A bűnmegelőzési standon kicsik és nagyok is találhattak kedvükre való programot. A legnépszerűbb a rendőrkapitányság varázsládájának kinyitása volt. A lakat felnyitása egyszerű, ám az ittas és bódult állapotot szimuláló szemüvegben ez igazi kihívás volt.

A gyerkőcök körében igazán sikeres volt a prevenciós puzzle, a különféle tesztek, totók és színezők. A felnőtteket komoly témákban szólították meg a bűnmegelőzési szakemberek, hiszen az internetes csalásokról nem lehet elégszer beszélni.

Az autómentes napot kiegészítette határvadász és az iskolaőri toborzás, az érdeklődők jelentkezési egységcsomagot vehettek át a helyszínen – tudtuk meg a rendőrség sajtóosztályától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában