Kavalkád

2023.09.17. 16:21

Bringás reggeli és kerékpár-regisztráció is várta a berényieket az Autómentes Napon

Számos programmal készültek az Európai Mobilitási Hétre a Jászság több településén is.

Pesti József

Bringás reggelivel kezdődött az Autómentes Nap Jászberényben

Fotó: Pesti József

Hazánkban idén szeptember 16. és 22. között immáron 22. alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melyre a Jászságból 3 település – Jászberény, Jászboldogháza és Jászkisér – nevezett.

Jászberényben délelőtt fél tíz körül bringás reggelivel várták a szervezők a város négy pontjáról érkező kerékpárosokat a Szentháromság téren. Ezzel a felvezetéssel kezdődött az Autómentes Nap szombat délelőtt, melyet sportági bemutatók és színpadi műsorok egész sora követett. Az egészségügyi sátor alatt szűrővizsgálatokkal, a bűnmegelőzés munkatársai pedig kerékpár-regisztrációval várták a kilátogatókat. Délután erős emberek vették birtokba a Lehel Vezér Gimnázium előtti teret. Torzultak az arcok, dagadtak az izmok a Strongwoman Liga és a BSD Nemzetközi Kamionhúzó Kupa versenyzőinél is.

A szervezők egészségügyi sátorral is készültek
Fotó: Pesti József

A főtéri programokkal párhuzamosan kiegészítő eseményként más helyszínen rendezték a Kelet-Magyarországi Funkcionális Fitnesz Bajnokságot, a XII. Jász Gimnasztika Kupát, illetve szezonnyitó családi röpinapot is tartottak.

Az egésznapos rendezvényt látványos kaszkadőr-show és a SzkiTon Productions zenés-humoros előadása zárta.

A jelenlévők kamionhúzást is láthattak
Fotó: Pesti József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában