Vádemelés

2023.09.26. 11:25

Métereken át vonszolta a táskájába kapaszkodó áldozatát egy rabló a szolnoki Tiszaligetben

Hajnalban támadt gyanútlan áldozatára az a huszonéves férfi, aki dulakodást követően elvette egy középkorú nő táskáját a szolnoki Campus közelében. Az ügyészség az elkövetővel szemben szabadságvesztés büntetés és közügyektől való eltiltás kiszabását kérte.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 24 éves szolnoki férfival szemben rablás bűntette miatt. A vád szerint a többszörösen büntetett, legutóbb jelen cselekményét megelőzően kevesebb, mint egy hónapon belül szintén vagyon elleni bűncselekmények miatt szabadságvesztés büntetésre ítélt – így különös visszaesőnek minősülő – férfi 2022. október 4-én a hajnali órákban Szolnokon, a Tiszaligeti Városi Sportcsarnok bejárata előtt összetalálkozott egy a táskáját a vállán vivő középkorú hölggyel. Ezután a Debreceni Egyetem Szolnoki Campusának irányába távozó nőt követni kezdte, és a Campus parkolójánál a sértetthez lépett – tájékoztatta hírportálunkat az esetről a Szolnok Járási Ügyészség.

Az ügy további részleteivel kapcsolatban azt közölték:

a nő ekkor kérdőre vonta a férfit, hogy miért követi, és megpróbált tőle eltávolodni, azonban a vádlott megfogta a sértett jobb vállán lévő táskájának fülét, és megpróbálta azt a sértett kezéből kitépni.

Az értékeit védő nő és a vádlott között dulakodás alakult ki. Eközben a nő egyensúlyát vesztve elesett, azonban a táskája fülét továbbra is szorosan fogta.

A támadó ekkor a nőt a táskával együtt mintegy másfél méteren keresztül húzta a földön, végül a táskát sikerült kitépnie az áldozat kezéből, mellyel a helyszínről elfutott.

A sértett táskájában volt a hölgy mobiltelefonja, iratai, pénztárcája és egyéb használati tárgyai mintegy 72 ezer forint értékben.

A hölgy a rablás során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Mint megtudtuk, az ügyészség a vádiratában szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban arról tájékoztatott, hogy az elkövető szolnoki férfit otthonában elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették. A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt folytatott eljárást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában