Vádemelés

2023.09.13. 17:30

Nem figyelt a fiatal lány a buszon, lecsapott a bankkártyájára a gátlástalan jászladányi tolvaj

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség egy jászladányi férfivel szemben, aki a buszon lopott bankkártyával a buszról leszállva vásárolt – tájékoztatta hírportálunkat a vármegyei főügyészség sajtóosztálya.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vádirat szerint a férfi ez év március 6-án, délelőtt egy helyközi buszjáraton utazott, ahol a buszon utazó fiatal lány utastársa figyelmetlenségét kihasználva ellopta annak pénztárcáját, az abban lévő hatósági igazolványokkal és bankkártyával együtt.

A férfi Jászberényben szállt le a buszról, és ott egy helyi üzletben a lopott bankkártyával 2290 forint értékben dohányárut és rágógumit vásárolt.

A már több alkalommal büntetett férfi a bűncselekményeket többszörös és különös visszaesőként követte el, így a járási ügyészség vele szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra és az okozott kár megfizetésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában