Kisújszállás / Túrkeve

2023.09.25. 10:47

Tragikus véget ért a biztonsági öv nélküli vezetés

Árokba csapódott egy kisbusz vasárnap este a 4202-es számú úton, Kisújszállás és Túrkeve között. A 70 éves túrkevei sofőr kirepült az autóból és az életét vesztette.

Pakainé Pusztai Nóra

A sofőr nem használta a biztonsági övet, ez az életébe került

Forrás: Police.hu

Bal oldalra sodródott, az árokba hajtott és fának csapódott egy kisbusz Kisújszállás és Túrkeve között vasárnap este. Ahogy arról korábban írtunk, a túrkevei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a helyszínre érkeztek a kisújszállási önkormányzati tűzoltók is, akik átvizsgálták a baleset környékét.

– Egy túrkevei lakos közlekedett személyautóval a 4202-es számú úton Kisújszállás felől Túrkeve felé. Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban átsodródott a bal oldali árokba és egy fának ütközött.

A sofőr nem használta a biztonsági övet és kirepült az autóból. A baleset következtében a 70 éves férfi a helyszínen életét vesztette

– részletezte Mári Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az autó egy fának csapódott, a sofőr pedig kirepült az autóból
Forrás: Police.hu

A történtek kapcsán a vármegyei rendőrségi szóvivő ismét felhívta a gépjárművezetők figyelmét, hogy a hárompontos biztonsági öv használata hazánkban kötelező! Ennek ellenére ez a szabály még ma sem természetes mindenki számára.

– Kifogások tárházával indokolják meg a járművezetők és utasaik, hogy miért nem kötik be magukat. A biztonsági öv pedig életet menthet! Egyetlen, pár másodperces mozdulatot vesz igénybe a bekapcsolása, annak használatával elkerülhető lehet egy tragédia.  A Magyar Rendőrség „CSAT(T)LAKOZZ” elnevezéssel országos kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv helyes használatára, annak megkérdőjelezhetetlen fontosságára – emelte ki Mári Ilona.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában