Riasztás

2023.10.31. 16:45

Csónakok tucatjai szabadultak el a Tiszán, Szolnok felett a partszakadás miatt

A vízirendőrök partszakadás miatt elszabadult csónakokat mentettek ki a Tiszából hétfőn.

Rimóczi Ágnes

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságra egy szolnoki lakos tett bejelentést október 30-án, hogy Besenyszög-Dobapuszta külterületén lévő, úgynevezett „Doba” tiszai partszakasznál található kikötőből eltűnt a horgászcsónakja. Az esettel kapcsolatban a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta a hírportálunkat.

– A bejelentő elmondta, hogy a csónak feltételezhetően a hajnalban történt természetes partszakadás következtében sodródhatott el. A vízirendőrök megjelentek az érintett partszakasznál, ahol megállapították a bejelentő által elmondottakat – tudtuk meg az illetékesektől.

Kiderült: a part leszakadása miatt 23 csónak szabadult el, melyből huszonegyet a helyi horgászok az esemény bekövetkezésekor rögtön kimentettek, azonban kettőt már nem tudtak, azokat elvitte a víz. 

– A rendőrök az elsodródott csónakokat megtalálták, biztonságba helyezték és a tulajdonosoknak visszaadták – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában