Gyanús lett

2023.10.03. 11:25

Kiderült a sötét titok, miért járt annyi fiatal egy jászkunsági nyílászáró üzletbe

A folyamatos kilincselés buktatott le egy nyílászáró szaküzletet, amelynek ajtaját egyre-másra nyitották a diákok.

Kovács Berta

A lefoglalt manórudak

Forrás: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei nyílászáró és bemutatóterem szaküzletét vették alaposabban górcső alá, miután tudomásukra jutott, hogy sok diák fordul meg a boltban, ahol termékek csak megrendelés után vásárolhatók. Az alapos vizsgálat gyorsan fényt derített a fiatalok folyamatos érdeklődésének okára, hiszen az üzletből több mint száz darab, különféle ízesítésű Elf Bar került elő. 

Az Elf Bar egy többféle ízben elérhető, nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal feltöltött akkumulátoros, dohányzást imitáló eszköz, melynek árusítása és birtoklása is illegális Magyarországon.

Az üzlet alkalmazottja azt állította, hogy az összes termék a sajátja és azokat külföldön vásárolta.

A NAV munkatársai a 130 darab, több millió forint értékű e-cigarettát lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást a férfi ellen, aki milliós bírságra is számíthat, tájékoztatott Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában