Képzés

2023.11.29. 07:00

Füstszimulációs gyakorlatot tartottak a jászkunsági tűzoltók az erdélyieknek

Égéselméleti alapokról, tűzoltás-taktikai ismeretekről tartottak előadást Csíkszeredán a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tűzoltók az elmúlt hétvégén. Az önkéntesek egy füstszimulációs gyakorlaton ismerkedhettek meg a mindennapok kihívásaival.

Pakainé Pusztai Nóra

Füsttel teli házban teljesítették a gyakorlatot az erdélyi önkéntes tűzoltók

Fotó: Kiss Lajos

Csíkszereda önkéntes tűzoltóinak tartottak képzést a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tűzoltók az elmúlt hétvégén.

Az első nap az elméleti ismereteket Kiss Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának kiemelt főelőadója; Kovács Zoltán, a karcagi hivatásos tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja; illetve Szabó Károly adta át. Szó volt az égéselméleti alapokról, illetve tűzoltás-taktikai ismeretekről.

– A második napon szerelési foglalkozáson vettek részt, mindezeken túl pedig az önkéntesek egy füstszimulációs gyakorlat keretében ismerkedhettek meg egy füsttel teli épület jelentette kihívásokkal – tudtuk meg Németh Ádám vármegyei katasztrófavédelmi szóvivőtől. Hozzátette: az erdélyi város vezetése kiemelt fontosságúnak tartja az önkéntes tűzoltó mozgalom támogatását, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy az elméleti képzésen Korodi Attila polgármester vett részt, a második napon pedig Bors Béla alpolgármester, aki még a füstszimulációs gyakorlatot is teljesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában