Tíz évet is kaphatnak

2023.11.14. 19:44

Késsel fenyegetőzve raboltak ki egy boltot Jászapátin

Mintegy 20 ezer forint értékben lopott alkoholt, édességet, tusfürdőt, és kozmetikai szereket egy tolvajpáros Jászapátin. A két elkövető egyike akciója során megöléssel fenyegette az eset helyszínére érkező boltvezető fiát.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Jászberényi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indítványozta annak a 23 éves jászapáti férfinek a letartóztatását, aki 19 éves élettársával együtt lopott egy helyi üzletből, majd késsel fenyegetőzve tartotta meg a dolgokat – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

Mint írják, november 6-án délután a férfi élettársával bement Jászapátin egy helyi boltba azért, hogy onnan lopjanak. Az elkövetők az üzletbe külön-külön mentek be, majd ott a férfi a ruhájába rejtve tulajdonított el egy tusfürdőt, s ezt követően fizetés nélkül távozott.

Eközben az üzletben tartózkodó nő a bevásárlókosarába tett mintegy 20 ezer forint értékben alkoholt, édességet, kozmetikai szereket, és anélkül, hogy fizetett volna, azokat a kosárral együtt kitolta az üzletből, ahol néhány méterre már várta őt elkövetőtársa.

Az üzletvezető észrevette, amint a nő fizetés nélkül távozott. Utána futott, és többször felszólította, hogy adja vissza az ellopott termékeket. Ekkor a férfi társa segítségére sietett. A nő elfutott, a férfi pedig feltartóztatta az üzletvezetőt. Időközben a helyszínre érkezett a üzletvezető fia is, akit a férfi több alkalommal egy késsel megöléssel fenyegetett meg, hogy megtarthassa a lopott holmit. A boltosok nem szálltak szembe a fegyveres férfival, inkább futni hagyták.

Az ügyészség indítványa szerint, figyelemmel a bűncselekmény tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés nagyságára (5-10 évig terjedő szabadságvesztés) a többszörösen is büntetett férfi esetében feltételezhető, hogy megszökne, elrejtőzne. A bíróság ezért elrendelte a férfi letartóztatását. A letartóztatás ügyében fellebbezés okán a Szolnoki Törvényszék hoz végleges döntést – tudtuk meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában