Ügyészség

2023.11.22. 18:17

Letartóztatta a bíróság a két szolnoki tizenéves táskarablót

Egy szolnoki lépcsőházban rabolták el egy hölgy táskáját azok a fiatalok, akiket a bíróság néhány napon belül letartóztatott.

Rimóczi Ágnes

Az elkövetőket letartóztatták, a döntés azonban egyelőre még nem végleges

Forrás: Police.hu

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, egy 17 és egy 16 éves fiatal kirabolt egy nőt Szolnokon. A Szolnoki Járási Ügyészség szerdán rablás bűntette miatt indítványozta a két elkövető letartóztatását.

– A rendelkezésre álló adatok szerint a két fiatal november 14-én délután Szolnokon egy társasházig követtek egy nőt. Amikor a nő bement a lépcsőházba, az idősebb fiú a lábával megtámasztotta az ajtót, majd a másik azt átvette tőle, ő pedig a nő után ment. Az idősebb fiú a postaládáknál megkérdezte a nőt, hogy hol lakik, de ő nem válaszolt, mire a fiatal megragadta a nő válltáskáját és azt olyan erővel rántotta maga felé, hogy attól a nő hanyatt esett, de a táskáját továbbra is a kezében fogta. A fiatal a táskát még többször maga felé rántotta, úgy, hogy a táskába kapaszkodó nőt is húzta a lábtörlő szőnyeggel együtt, míg végül sikerült kirántani a táskát a nő kezéből – részletezte a történteket dr. Ocsovai Ágnes.

– A fiatalabb fiú mindeközben tartotta a bejárati ajtót, hogy az ne csukódjon be, és így biztosítsa a zavartalan menekülésüket. A táskát annak taralmával együtt később a két gyanúsított az utcán eldobta, azt a nő fia találta meg – folytatta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Megtudtuk: a két fiatallal szemben kényszerítés bűntette miatt is indult eljárás, azonban azt a hatóság ettől az ügytől elkülönítette.

– Az ügyészség indítványában hivatkozott a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, valamint arra is, hogy a két – korábban már vagyon elleni bűncselekmények miatt javítóintézetbe utalt – gyanúsított az javítóintézeti nevelés alól kivonta magát, ami miatt velük szemben elfogatóparancsot kellett kibocsátani, így megalapozottan feltehető, hogy a bűntetőeljárásban megszöknének, elrejtőznének. Az ügyészség a fiatalok előéletére, és a velük szemben folyamatban lévő más büntetőeljárásokra figyelemmel megalapozottnak látta esetükben a bűnismétlés veszélyét is – emelte ki a szóvivő.

Hozzátette: a bíróság az ügyészség indítványával egyetértett, és november 22-én elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását. A döntéssel szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, így végleges döntést a Szolnoki Törvényszék hoz majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában