Elkapták őket

2023.11.20. 17:29

Táskát raboltak, de előtte gyerekeket zsaroltak a szolnoki fiatalok

Táskát rabolt el egy hölgytől a két szolnoki fiatal, akik, mint kiderült, korábban két gyereket zsaroltak meg. A fiatalkorúak őrizetben gondolkodhatnak tettükről.

Rimóczi Ágnes

A rendőrök elfogták a két elkövetőt

Forrás: Police.hu

Egy szolnoki lakos tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságra, mert november 14-én délután bűncselekmény sértettjévé vált. 

– Elmondása szerint a lakásának lépcsőházában egy tizenéves fiatal olyan erővel tépte le a vállán lévő táskát – amiben munkaruha és egy munkahelyi belépő kártya volt –, ami miatt a földre esett. A fiatal – miközben annak testvére a bejárati ajtót tartotta nyitva, hogy el tudjanak szaladni – a táskával elfutott, s mivel különösebb értéket nem találtak benne, eldobták. A sértett fia később megtalálta a táskát és visszavitte édesanyjának – számolt be az esetről Sipos-Kácsor Andrea. 

A nyomozó hatóság mindkét gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásukra
Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hozzátette: a rendőrök adatgyűjtést követően elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és rablás miatt gyanúsítottként kihallgatták a 16 és 17 éves fiúkat.

Ahogy a tájékoztatóból kiderült: a szolnoki nyomozók nemcsak egy bűncselekménnyel gyanúsították meg a testvéreket. 

A megalapozott gyanú szerint ugyanis november 10-én délután két gyermekkorút szólítottak le az utcán, akiktől pénzt kértek. Egyiküket megfenyegették, ha nem ad nekik pénzt, akkor összetörik a mobiltelefonját, ezért a gyermek a nála lévő 615 forintot odaadta az agresszív testvéreknek

– tette hozzá a szóvivő.

A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás és zsarolás bűntett miatt folytat nyomozást. A nyomozó hatóság mindkét gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában