Programajánló

2024.05.03. 06:55

A majális és az anyák napja jegyében telnek a hétvége eseményei a Jászkunságban

Számos családi és anyák napi rendezvény közül lehet válogatni az előttünk álló hétvégén, a programok között kun hagyományőrző nap, horgászverseny, lélekfa ültetés és több ismert fellépő koncertje is szerepel.

Molnár-Révész Erika

PÉNTEK Május 3.

SZOLNOK A Hild Viktor Könyvtárban 16 és 18 óra között várják a 7-12 éves gyerekeket Anyák napi kézműves délutánra.A program előzetes regisztrációhoz kötött.

A Verseghy Ferenc Könyvtár gyermekrészlegén „Az ajándék” címmel 16.30-tól bábjáték kezdődik a Minerva bábcsoport előadásában. 

programajánló,hétvége,programok,anyák napja
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

SZOMBAT Május 4.

TISZASÜLY Reggel 6 órakor lehet gyülekezni a felnőtteknek és gyermekeknek megrendezett horgászversenyre a Gulyagyepi horgásztavon. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. 

RÁKÓCZIÚJFALU Már reggel 7 órától elkezdődik a főzőverseny a majálissal egybekötött egészségnapon a faluház mögötti területen. 9 órától kezdődik a kispályás labdarúgás, az asztalitenisz és az íjászverseny is. 10 órától előadásokkal, déltől pedig különböző sportbemutatókkal várják az érdeklődőket. 17 órakor a Smart zenekar, majd a Crazy Little Queen ad koncertet, 21 órától DJ Ron zenél.

CSERKESZŐLŐ Reggel 8 órától főzőversenyre és falunapra várják az érdeklődőket a sportpályán. A verseny 13 óráig tart, majd 14 órától rajtol a nemzetközi erős emberek versenye, 18 órától koncertek kezdődnek, a Disneylander csillagai után 19 órától az Animal Cannibals, majd az Irigy Hónaljmirigy, 21 órától Opitz Barbi, majd a TNT, végül Bunyós Pityu ad koncertet. 23.30-tól DJ Paz zenél. 

TISZAFÜRED Reggel 8 órától gyermek-horgászversennyel kezdődik a retro majális a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban. A felvonulás 9 órakor indul, a programok között egyebek mellett néptánc és mazsorett előadások, de divatbemutató, kerékpáros ügyességi verseny és kézműveskedés is szerepel. Délután 16.30-tól az MC Hawer és Tekknő, 18 órától Ádám & Éva ad konceret. 

KARCAG Reggel 9.30-tól kezdődik a Kun Hagyományok Napja a Kecskeri-pusztán. A programok között lovas és-csikósbemutatók, magyar kutyafajták bemutatója, lovasjátékok, lovas ügyességi verseny, valamint néptánccsoportok fellépése is szerepel. A rendezvény ideje alatt állatsimogató, kunsági ételek, mudi klubkiállítás és tenyészszemle, lovas eszközök kiállítása, vásártéri bemutatók is várják a résztvevőket.

SZOLNOK „Tisztítsuk meg közösen a Zagyva folyót és környékét” címmel szemétszedésre várják az önkénteseket. A gyülekező reggel 8 órakor az Aradi út végén álló gátőrháznál lesz. A szemétszedéshez szükséges eszközöket a szervezők biztosítják. 

A Verseghy Ferenc Könyvtárban reggel 9-től délután 13 óráig Anya-lánya napot tartanak. A rendezvényen workshopok, színelemzés, színtanácsadás, karkötőkészítés, süteménydíszítés és beauty-zóna várják az érdeklődőket. 

Délután 14 órától "lélekfát" ültetnek az Ormos Imre parkban. A megható eseményre mindenkit vár a kezdeményezés ötletgazdája Simon Szabolcs, aki nemrég vesztette el élete párját egy szörnyű betegségben. Szabolcs ezzel nemcsak Évának állítana örök emléket, hanem azt is szeretné, hogy azok, akik szintén elvesztették szerettüket, ugyanúgy magukénak érezzék az emlékhelyet.

15 órától avatják a felújított kaput a cukorgyári lakótelepen. Az ünnepélyes eseményre az ott található játszótéren kerül sor.

JÁSZBERÉNY A Lehel Film-Színházban 21 órától kezdődik Dos Diabolos címmel Ganxsta Zolee és Takács Vilkó közös koncertje. 

VASÁRNAP Május 5. 

FEGYVERNEK Fennállásának 70. évfordulója alkalmából horgászversenyt rendez a Törökszentmiklósi Horgász Egyesület az Alsóréti Holt-Tisza fegyverneki szakaszán. A részvételhez előnevezés szükséges, gyermekeknek, nőknek és 70 év felettieknek a nevezés ingyenes. A gyülekező 6.30-tól, a sorsolás 7 órakor, a verseny pedig 8 órakor kezdődik. Az eredményt 13.30-kor hirdetik ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában