ROADPOL

2023.11.15. 18:00

Majdnem 20 sofőr szegte meg a pihenőidő szabályait a Jászkunságban

Teherautókat, buszokat ellenőriztek a rendőrök a jászkunsági utakon az elmúlt napokban. 38-an lépték át a megengedett sebességhatárt.

Pakainé Pusztai Nóra

Szolnoknál a négyes főút mellett állították meg a buszokat és kamionokat a jászkunsági rendőrök

Fotó: Mészáros János

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tartott a rendőrség országos akciót november 6 és 12. között.

Az egyenruhások az elmúlt  időszakban a nehéz teherautókat és az autóbuszokat ellenőrizték. A police.hu-n olvasható, hogy a ROADPOL Truck & Bus keretében kiemelt figyelmet fordítottak a vezetési- és pihenőidővel, továbbá a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

– A rendőrök az egy hét alatt Magyarország közútjain 6 964 teherautót és 670 autóbuszt ellenőriztek – közölték.

András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrség sajtóreferense kiegészítette, a Jászkunság közútjain a rendőrök 60 teherautót és 2 autóbuszt vizsgáltak.

– Az ellenőrzés során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 19 alkalommal, egyéb jogsértés miatt 5 alkalommal kellett intézkedni. A járművezetők ellenőrzése során egy sofőr nem használta a passzív biztonsági eszközt, 38 jármű vezetője pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet – részletezte az eredményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában