Felhívás

2023.11.14. 16:00

Tűzifavásárlás: Komoly veszélyekre figyelmeztetett a rendőrség

A tűzifavásárlás veszélyeire hívta fel a figyelmet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Az online felületeken és más hirdetésekben kínált fűtőanyagok vásárlásánál kiváltképp óvatosságra inti a lakosságot a rendőrség.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Előfordulhat, hogy csalók illegális fakitermelésből, falopásból származó tüzelőt kínálnak kedvező áron, vagy kedvezményt ígérve próbálják becsapni a vevőket, esetleg a vételárat vagy annak egy részét előre kérik későbbi szállítást ígérve, azonban a tényleges kiszállításra nem kerül sor – mutatott rá az adás-vétel legnagyobb buktatóira a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Hírportálunknak elküldött közleményükben arra is kitértek, hogy lehetőleg csak telephellyel és hiteles mérleggel rendelkező vállalkozástól vásároljon tüzelőt a lakosság. Ha ugyanis újsághirdetés útján vagy házaló árusoktól vesznek, nagyobb az esélye annak, hogy csalás áldozataivá válnak.

A kedvezőnek tűnő, a piacinál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatokat érdemes megfontolni, megrendeléskor pedig előre egyeztessük a kiszállítás időpontját, és a lerakodáshoz lehetőleg kérjük olyan családtag vagy szomszéd segítségét, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy csak akkor fizessük ki a fát, ha megnéztük, olyan minőséggel találkoztunk, amilyet megrendeltünk, és amelyet jelenlétünkben mérték le. Ha a cég vagy vállalkozó előleget kér, ugyancsak körültekintőnek kell lenni. Ha nem ismerjük jól az eladót, előre ne utaljunk, illetve ne adjunk át neki pénzt, a kiszállításkor idegeneket ne engedjünk be a házunkba. Mielőtt megérkeznek a szállítók, készítsük elő a megbeszélt vételárat, és ne előttük vegyük elő az összes megtakarított pénzüket – tanácsolja a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Ha bűncselekmény áldozatává válunk, azonnal értesítsük a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon! 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában