Vádemelés

2023.12.11. 14:16

Harmincezres kölcsönnel indult, hatmilliós(!) átverés lett belőle: kamucégbe öntötte a pénzt a berényi férfi

Letöltendő szabadságvesztést kért a jászberényi ügyészség arra a többszörösen büntetett előéletű, 25 éves férfira, aki egy jóhiszemű ismerősétől csalt ki több mint 6 millió forintot.

Molnár-Révész Erika

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

Még tavaly áprilisban hívta fel egy régi ismerősét egy 25 éves jászberényi férfi azzal, hogy szüksége lenne 30 ezer forintra, melyet a jóhiszemű ismerős át is utalt a bankszámlájára. Ám még ugyanezen a napot újra csörgött a telefon, ezúttal már 70 ezer forintot kért és kapott készpénzben a telhetetlen csaló, aki arra hivatkozott, hogy a korábban átutalt pénzhez nem tudott hozzáférni...

– Ezt követően a 25 éves férfi személyesen kereste fel az ismerősét Jászberényben, és rávette arra, hogy fektessen be a testvére – nem létező – vállalkozásába, melyből majd jelentős nyereségre tud szert tenni, legkésőbb 2022 őszére. A férfi ismerőse 2022 áprilisa és szeptembere között összesen 6 millió 225 ezer forintot adott át készpénzben, illetve utalt át a férfi számlájára abban a hiszemben, hogy egy nyereséges vállalkozásba fekteti a pénzét. A férfi olyan meggyőző volt, hogy még arra is rávette az ismerősét, hogy a busás nyereség reményében hitelt vegyen fel, melynek összegét szintén neki utalta át – tájékoztatott az ügy részleteiről dr. Ocsovai Ágnes a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ám, mint elmondta, a vállalkozás nem létezett, így a férfinak semmilyen lehetősége nem volt a kicsalt pénz visszafizetésére.

– A Jászberényi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a büntetett előéletű férfival szemben, és börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint az okozott kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában – közölte a szóvivő. Hozzátette, az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában