Összefoglaló

2023.12.23. 11:25

Megpördült autó, súlyos motorbaleset – óvatlanul közlekedtek a jászkunsági utakon áprilisban

Olvasóink áprilisban leginkább arra voltak kíváncsiak, amikor az abonyi balesetben kirepült a sofőr az autójából. Hírt adtunk arról, hogy egy férfi a Tiszába ugrott, az eset tragikus véget ért.

Pakainé Pusztai Nóra

A balesetben a motoros súlyos sérülést szenvedett

Fotó: Donka Ferenc

Kirepült az autóból a sofőr az Abonynál történt balesetben

A szalagkorlátnak ütközött, majd többször megpördült és az árokban állt meg egy autó Abony térségében az M4-es autóúton. A sofőr kirepült az autóból mentőhelikopterrel szállították kórházba. A körülményeket elemezve arról írtunk, hogy az út vizes volt, a járművet vezető férfi biztonsági öve nem elöl, hanem a háta mögött volt bekötve. Ráadásul az autóban több – nem a kocsihoz tartozó – rendszámot találtak.

Rendőr- és mentőautó sorakozott a Tisza-partján, egy férfit húztak ki a folyóból

Szolnokon a Tiszavirág hídról ugrott egy férfi a folyóba. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, tragikus eset miatt intézkedtek az adott napon. A férfi életéért mindent megtettek a helyszínen, ám az orvosi ellátás ellenére elhunyt.

Lebukott a fehér retikülös tolvaj Szolnokon

Több bűncselekménnyel is gyanúsították azt az 59 éves szolnoki nőt, aki kalapáccsal akart betörni egy lakatlan családi házba. Karján fehér retiküllel, munkavédelmi kesztyűben érték tetten, különcsége legendássá vált. A korábbi esetek kapcsán ugyanis a kamerafelvételen ugyanabban a ruházatban látták a rendőrök, mint amiben később elfogták.

Súlyos motorbaleset történt Kunszentmártonnál

Motorral a vasúti fényjelzőnek csapódott egy középkorú férfi Kunszentmártonnál. Ahogy arról beszámoltunk, az átjáróban nem ez volt az első ilyen eset, az ok legtöbb esetben a sebesség nem megfelelő megválasztása. Az ütközés akkora volt, hogy az oszlop is kidőlt, a férfit pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők. 

Bőröndben hozta haza feldarabolt élettársát, tizenhárom év börtönre ítélték a jászladányi nőt

Egy jászladányi nő még 2019-ben több késszúrással megölte az élettársát Bécsben, majd a holttestet feldarabolta, a maradványokat bőröndökben hazahozta, és elrejtette. A pár kapcsolatáról megtudtuk, nem volt felhőtlen, kommunikálni csak fordítógép segítségével tudtak. A vádlott és a későbbi áldozat közösen kábítószert fogyasztottak. A lakásban lefekvéshez készülődtek, a sértett közeledni próbált a nőhöz, ám ő durván elutasította. Lelökte a férfit a földre, veszekedni kezdtek, a nő pedig felkapta a mellette lévő kést, amellyel előbb nyakon szúrta az áldozatot, majd dulakodás közben húsznál többször megsebesítette, végül –, hogy minél előbb végezzen vele – átvágta a nyakát. Az eset részleteiről cikkünkben beszámoltunk. 

A 31 éves vádlottat jogerősen 13 év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában