A tettes egy nő volt, elfogták

2023.12.19. 11:25

Tűzoltók mentették meg a kukába dobott, tündéri kiskutyákat Földváron

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat egy tiszaföldvári nővel szemben, aki öt kutyakölyköt dobott az utcai szemetesbe. Közülük négyet meg tudtak menteni a helyi önkéntes tűzoltók – számolt be a vádemelésről dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mészáros Géza

Nem a hulladékgyűjtő-konténer a bűnös…

Forrás: Kunszentmártoni Járási Ügyészség

A vádirat szerint a nő ez év július 6-án délelőtt, Tiszaföldváron, egy közterületen elhelyezett hulladékgyűjtő-konténerbe öt élő kölyökkutyát dobott be, majd azokat, mindenféle élelem és ivóvíz biztosítása nélkül sorsukra hagyta.

Az egyik megmentett kiskutya
Forrás: Kunszentmártoni Járási Ügyészség

Másnap a konténerben a kiskutyák közül négyet élve, egyet elpusztulva találtak meg a helyi önkéntes tűzoltók. A négy kiskutyát kimentették, majd gondoskodtak a megfelelő elhelyezésükről.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában