Megtévesztés

2024.01.26. 13:55

A szolnoki háziorvos feljelenti a csalókat, akik „csodagélt" reklámoznak a nevével

Dr. Merkely Béla professzor és dr. Zacher Gábor toxikológus után újabban dr. Hoksári László szolnoki háziorvos nevével és fotójával adnának el gyógyászati készítményt internetes csalók. Bár a kamuriport szövege sok kívánnivalót hagy maga után, a felületes olvasó számára megtévesztő lehet.

Molnár-Révész Erika

A csalók ezt a dr. Hoksári Lászlóról korábban hírportálunk munkatársa által készített fotót használták fel

Fotó: Mészáros János

– Egyik este üzenetet küldött a Szolnokon élő lányom, hogy a közösségi médiában olyan cikket talált, melyben egy Pál Róbert nevű művésszel beszélgetnek annak ízületi betegségéről, és én vagyok az orvosa. Bár a nevem teljesen nincs végig írva, úgy szerepel, hogy dr. Hoksári Lászl, a fotón pedig én szerepelek – mesélt a vele történt felháborító esetről dr. Hoksári László szolnoki háziorvos. 

Nem először élnek vissza csalók ilyen döbbenetes módon ismert orvosok nevével, korábban Merkely Béla professzor, vagy dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos is hasonlóképpen járt.

A riportban az ízületi betegségekről nyilatkozom, a cikk végén pedig egy olyan gélt reklámoznak, ami állítólag meggyógyítja az összes ízületi betegséget. A termék valóban megvásárolható az interneten. Egyrészt nem vagyok ízületi betegségekkel foglalkozó szakember, másrészt nem is ismertem ezelőtt a készítményt, és senkivel nem beszéltem ilyen betegségekről

– tisztázta dr. Hoksári László.

Az általunk is megtekintett kamuriport szövegezése hagy némi kívánnivalót maga után, ám ha olvasója beüti az ott szereplő orvos nevét az internetes keresőbe, valóban egy orvost dob ki ezen a néven, és ezzel az arccal. Az ismert szolnoki háziorvost, dr. Hoksári Lászlót. A fotót ugyanis, melyet a reklámhoz csatoltak, az egyik influenzáról szóló cikkünkhöz készítette róla kollégánk. A fénykép alatt ráadásul a következő furcsa titulusok olvashatóak: az orvostudományok doktora, a profilaktikus kinezioterápiás módszer szerzője, aki a mozgásszervi rendszer kezelésével foglalkozik.

Így néz ki a kamuriport dr. Hoksári László fotójával, melyet eredetileg kollégánk készített egy influenzáról szóló cikkhez
Forrás: web.metforum.one

– Ez egy felháborító dolog, úgy gondolom, hogy a szakmai jó híremet áshatja alá az, hogy én ilyen „csodaszerekkel” próbálok pénzt keresni, ráadásul, hogy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe ilyen fajta nyilatkozatokat teszek egy készítmény mellett, én ezt az egészet az emberek becsapásának érzem – hangsúlyozta dr. Hoksári László, akinek ügyében, nevesítés nélkül megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is.

– A cselekmény felveti a személyes adattal visszaélés vétségének gyanúját. Tárgybeli esetben, a megkeresésben szereplő személy bármelyik rendőri szervnél tehet feljelentést ismeretlen tettes ellen – válaszolta kérdésünkre András Hunor Lehel százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dr. Hoksári László szolnoki háziorvos úgy döntött, megteszi a feljelentést ismeretlen tettes ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában