Videóval

2024.02.23. 17:23

Bejelentették, hogy sikerült megfejteni egy jászkunsági drogbanda titkos nyelvét

Újabb kábítószer-kereskedő bandát leplezett le a nyomozó hatóság. A bíróság letartóztatta a banda szolnoki, rákóczifalvai és zagyvarékasi tagjait. A sikerhez a banda titkos nyelvezetét is meg kellett fejteni.

Rimóczi Ágnes

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta a Szolnoki Járási Ügyészség két szolnoki, két rákóczifalvai, valamint egy zagyvarékasi férfi letartóztatását, akik marihuánával kiterjedt kereskedést folytattak Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében. 

Police,Officer,And,Man,Arrested,For,Drug,Possession.
A rendőrök öt jászkunsági férfit állítottak elő kábítószer-kereskedelem miatt
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer-kereskedelmet bonyolítottak. A férfiak egymástól is vették a kábítószert, melyet részben maguk is fogyasztottak, a többit pedig értékesítették Rákóczifalván, Szolnokon, és a vármegye egész területén – tudtuk meg az esettel kapcsolatban dr. Ocsovai Ágnestől.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője hozzátette: a férfiak a kapcsolatot elsősorban telefonon tartották, melynek során a tevékenységüket leplezve előre egyeztetett közös szavakat használtak, így például a kábítószer elosztását horgászatnak nevezték.

– Két gyanúsított is termesztett marihuánát az otthonában, az egyikük – a társa megbízásából – Rákóczifalván, az általa használt ingatlanban, mintegy 218 tő – különböző fejlettségi állapotban lévő – marihuánát gondozott, és a termesztéshez szükséges berendezésekkel is rendelkezett – részletezte a szóvivő.

Megtudtuk: a nyomozó hatóság a férfiaknál nagy értékben foglalt le készpénzt, illetve nagy mennyiségben kábítószert, valamint kereskedéshez használt eszközöket. Az ügyészség minden gyanúsított esetében megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, és a bűnismétlésnek a veszélyét is.

– A bíróság az ügyészség álláspontjával egyetértett, és február 22-én elrendelte mind az öt férfi letartóztatását. A bíróság végzése ellen valamennyi gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az ügyben jogerős döntést a Szolnoki Törvényszék hoz majd – tette hozzá végül dr. Ocsovai Ágnes.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában