Jogerős ítélet

2024.02.15. 18:48

Elkerüli a börtönt a párját majdnem halálba küldő kunhegyesi férfi

Kis híján végzetes ütést mért élettársára egy kunhegyesi férfi. A bíróság felfüggesztett börtönre ítélte.

Rózsa Róbert

Illusztráció

Forrás: Getty Images

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a 35 éves kunhegyesi férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy az kis híján belehalt – tájékoztatta hírportálunkat csütörtökön a Szolnoki Törvényszék.

Az ügy előzménye, hogy 2022. november 18-án a férfi mérgében ököllel támadt párjára. Megütötte, majd el is lökte a nőt, aki olyan szerencsétlenül esett el, hogy két bordája is eltört, és légmellet kapott. Utóbbiba könnyen bele is halhatott volna, egyre nehezebben kapott levegőt, ezért végül mentőt hívtak, és csak a gyors, szakszerű ellátás miatt kerülték el a tragédiát.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. szeptember 8-án emelt vádat a férfi ellen, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, két év – három évi próbaidőre felfüggesztett – börtön kiszabását indítványozták.

Erre az előkészítő ülésre január 25-én került sor, amelyen a férfi beismerte tettét. Így a bíróság ítélete két év, végrehajtásban háromévi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés. A próbaidő leteltéig a partfogó felügyeletét is elrendelték.

Az ítéletet az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetésekor jogerőre emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában