Itt a vége

2024.02.23. 11:25

Már kiment a lopott tévével a házból, amikor a kapuban durva meglepetés érte a földvári tolvajt

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség rablás és lopás bűntette, valamint lopás vétsége miatt emelt vádat egy 25 éves tiszaföldvári férfival szemben, akinek öt lopást és egy idős férfi kirablását rótta fel a vádiratában az ügyészség. Az utolsó akciója szerencsére már kudarcba fulladt.

Kovács Berta

A fotót a nyomozó hatóság készítette az ügyben a betört ablakról

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi 2023 májusában Tiszaföldváron közterületről egy lezárt kerékpárt lopott el, júniusban egy helyi vendéglátóhelyről a bárpulton hagyott mobiltelefont tette zsebre, majd szeptemberben egy estén két családi házba is bement, az egyik helyen az ablakot is betörte egy seprűvel, de mindkét alkalommal észrevették a tulajdonosok, így elmenekült.

A fotót a nyomozó hatóság készítette az ügyben a betört ablakról
Forrás: Rendőrség

A férfi 2023. szeptember 3-án ismét duplázott, először kora délután bement egy tiszaföldvári lakóházba, ahol a tulajdonos éppen aludt, így onnan 49 ezer forint értékben lopott el órákat, telefont és televíziót.

Ugyanezen a napon a kora esti órákban a kerítésen át bement egy tiszaföldvári kertes ház udvarára, onnan a be nem zárt bejárati ajtón keresztül pedig a házba, ahol szembe találkozott az ott lakó, 80 éves férfival. A hívatlan vendég ekkor kétszer is arcon ütötte az idős férfit, aki a hűtőnek esett, majd őt úgy meglökte, hogy a földre zuhant. Miután az idősebb férfi felállt, az elkövető arra utasította, hogy feküdjön az ágyába, amíg pakol. A megrémült sértett a felszólításnak eleget tett, míg a másik magához vett egy 30.000 forint értékű televíziót, amellyel a kezében távozni akart a lakóházból. A helyszínre érkező rendőrök azonban tetten érték.

Egy seprűvel törte be az ablakot az elkövető
Forrás: Rendőrség

Az ügyészség a már büntetett, különös visszaeső férfival szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabására, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog dönteni, a férfi a döntést letartóztatásban várja – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában