Vádemelés

2024.02.12. 11:25

Még munkába sem állt, máris kirámolta a munkahelyi széfet a tiszapüspöki férfi

Több mint félmillió forintnyi készpénzt lopott el egy tiszapüspöki férfi a saját munkáltatójától Szolnokon. Vádat emeltek ellene.

Rimóczi Ágnes

A tiszapüspöki férfi a képen látható széfet rámolta ki, tette mindezt még munkába állását megelőzően

Forrás: Rendőrség

A Szolnoki Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy 33 éves tiszapüspöki férfival szemben, aki még munkába állása előtt kirámolta a munkahelyén lévő széfet.

– A vádirat szerint a férfi február 7-én állt volna ténylegesen munkába egy szolnoki autómosóban, azonban a betanítása már február 3-án kezdődött. A munka megkezdéséhez szükséges kulcsokat a munkaadója február 5-én át is adta a részére. A férfi munkaköri feladatai közé tartozott ugyanis a mosóautomatákból a pénzérméknek a kiürítése, a napi bevétel megszámolása, érmefajták szerinti szétválogatása, majd az irodában található széfben történő elhelyezése, továbbá a pénzváltóautomata feltöltése – tájékoztatta hírportálunkat a részletekről dr. Ocsovai Ágnes.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője arról is beszámolt, hogy a férfi – a munkáltatója tudta nélkül – február 6-án délelőtt kilenc órakor megjelent az autómosónál, bement az irodába. Ott a széfből – melynek már tudta, hol van a kulcsa – magához vette a napi bevételeket tartalmazó zsákokat, a bennük lévő 416 ezer forinttal, eltett a pénzváltó automatából 127 ezer forintot, továbbá a törzsvevőknek rendelkezésre álló kulcsfeltöltésre szánt 4500 forint készpénzt és távozott az autómosóból...

– Az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, a próbaidő alatt pártfogó felügyelet elrendelésére, valamint a sikkasztással okozott kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában – részletezte a szóvivő. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában