Megszólalt a lelkiismerete

2024.03.04. 11:25

Kiderült, ki lőtte hátba a szolnoki postást: feladta magát az elkövető

Egy autó ablakából céloztak és lőttek, mint kiderült, zselés lövedékkel találták el a szolnoki postást még februárban. A rendőrség egy középiskolás diákot gyanúsít, aki feladta magát.

Pakainé Pusztai Nóra

Ebből a fegyverből származnak a postást eltaláló zselés lövedékek

Forrás: Police.hu

A nyílt utcán lőttek meg gumilövedékkel egy postai kézbesítőt még februárban Szolnokon, a támadók egy autó ablakából céloztak és lőttek, majd elhajtottak – írtuk hírportálunkon korábban. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy középiskolás diákot gyanúsítanak az esettel. 

– A fiatal négy barátjával indult kocsikázni, egyikük egy tartályból zselés lövedéket kibocsátó játékfegyvert is magával vitt. A gyanú szerint a hátsó ülésén utazó gondolt egyet, és a leengedett ablakon át több esetben hátba lőtt egy munkáját végző kerékpáros postást – közölték.

gumilövedék, postás, rendőrség
Ezeket a nyomokat rögzítették a rendőrök a helyszínen
Forrás: Police.hu

A gyanúsítottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt kihallgatták. A bűnügyesek a játékfegyvert megtalálták és lefoglalták. 

A fiú azzal védekezett, hogy csak céltalanul lőtt ki az ablakon, és véletlenül találta el a postást. Amikor az interneten olvasta, mi történt a postai alkalmazottal, megszólalt a lelkiismerete, azonnal szólt édesanyjának, és önként jelentkezett a rendőrségen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában