Közlekedés

2024.03.30. 13:30

Tehergépjárműveket ellenőriznek a szakemberek a Jászkunságban

Húsvét után közúti ellenőrzéseket tartanak a vármegyei kormányhivatal illetékes munkatársai. Az akció célja a közlekedésbiztonság növelése lesz.

Rimóczi Ágnes

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési és Útügyi Osztálya Euro Controle Route akció keretében április 2-a és 5-e között ellenőrzi a tehergépjárműveket. Az ünnep utáni jászkunsági akcióról a kormányhivatal számolt be közösségi oldalán és honlapján.

ellenőrzés, közút
Munkába állnak a közlekedési hatóság szakemberei 
Forrás: JNSZVKH

– A cél az, hogy kiszűrjék a forgalomból a közlekedésbiztonságra közvetlenül kockázatot jelentő, a megengedett legnagyobb össztömeget, tengelyterhelést, tengelycsoport-terhelést vagy méretet meghaladó tehergépjárműveket. Mindezek mellett a kollégák szeretnék felhívni a gépjárművezetők figyelemét a rakományrögzítési előírások betartására – részletezték az illetékesek az akcióval kapcsolatban.

Hozzátették: a közúti balesetek számának csökkentése, a közlekedésbiztonság növelése, valamint a bírság kiszabásának elkerülése érdekében a hatóság arra kéri a forgalomban részt vevőket, tartsák be a rájuk vonatkozó szabályokat! Az ellenőrzés alá vont gépjárművezetőktől pedig türelmet és együttműködést kérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában