Tolvaj

2024.04.09. 17:30

Ötvenezret kap, aki segít azonosítani az abonyi állomáson ólálkodó kapucnis alakot

Kapucnijába rejtőzködött a férfi az abonyi vasútállomáson, aki valóban komoly arcátlanságot követett el. Tettért a rendőrség eljárás indított, a polgármester pedig nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Rózsa Róbert

Elképesztő pofátlanságot követett el az arcát kapucnival takaró férfi Abonyban

Fotó: Képernyőfotó / Facebook.com

Sötét ruhás alak bukkan elő az abonyi vasútállomás kerékpártárolójánál. Arcát kapucni rejti. Szétnéz, majd találomra megragad egy járgányt. Rángatja, taszigálja, de otthagyja, s másik biciklihez somfordál. „Megvizsgálja” azt is, végül mégis az előbbi mellett dönt. Ekkor oldalára fordítja a bicajt, majd egész testsúlyával ránehezedik. A kerékpárzár elszakad, és az illető dolgát „jól” végezve elteker – más kerékpárján.

Mindez azon a felvételen látható, amelyet Pető Zsolt, Abony polgármestere osztott meg hivatalos közösségi oldalán. A városvezető azt kérte, aki be tudja azonosítani az illetőt, az vegye fel a kapcsolatot az önkormányzattal. Egyúttal 50 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott annak, aki érdemi információval szolgál az arcátlan tolvaj kilétéről. A polgármester hangsúlyozta, a drágább kerékpárokhoz erősebb zárakat érdemes használni, hiszen – mint ismét kiderült – a tolvajok módszeresen keresik a gyenge zárral védett kerékpárokat.

Rendőreinkkel együttműködve próbáljuk szavatolni térfigyelő kamerákkal is a kerékpárok biztonságát. Hamarosan a térfigyelő kamerák számát növeljük, újabb helyekre szerelünk fel annak érdekében, hogy a tolvajok útvonalát is nyomon tudjuk követni

– fogalmazott bejegyzésében Pető Zsolt.

Hozzátette, az abonyi vasútállomás kerékpártárolójában történt lopások ügyében rendőrségi eljárás is zajlik. 

Orosz Zoltán, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka (balról), Pető Zsolt, Abony polgármestere és Kapás Béla, őrsparancsnok-helyettes egyeztettek az abonyi kerékpárlopások ügyében
Fotó: Beküldött fotó

Abonyban nem most először kerülnek szóba a városban garázdálkodó biciklitolvajok. Legutóbb februárban egyeztetett a városháza a rendőrséggel az ügyben, akkor a hirtelen megszaporodott kerékpárlopások miatt. Mint akkor írták, az ügyben eredményesen dolgoztak a város rendőrei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában