Folytatódik a tárgyalás

2024.04.13. 15:25

Eszméletlenre vert több embert is, mégsem tartja magát bűnösnek a mezőtúri fiatal

A mezőtúri fiatal egy embert pálinkásüveggel, egy másikat ököllel vert kis híján halálra.

Mészáros Géza

Nem ismerte el bűnösségét és nem is tett vallomást az a húsz esztendős fiatalember, akivel szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat. 

törött üveg
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

A Szolnoki Törvényszék sajtóosztályának tájékoztatása szerint a büntetlen előéletű fiatalember 2021. július 3-án este tíz óra körül Mezőtúron, a Peres-holtágnál lévő egyik telken tartott születésnapi összejövetelt. A baráti találkozó egy idő után kis híján tragédiába fulladt.

A fiatalember ugyanis egy üres pálinkásüveggel homlokon ütött egy férfit, aki ennek következtében közvetlen életveszélyes sérülést, agyzúzódást szenvedett.

A fiatal egy hónappal később, 2021. augusztus 15-én éjjel fél négykor az egyik mezőtúri szórakozó hely előtt ököllel arcon ütött egy másik férfit, aki a bántalmazás következtében elvesztette az eszméletét, a földre esett, és eltört az arccsontja.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék a napokban előkészítő ülést tartott, melyen az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott beismeri a vádiratban megjelölt bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy vele szemben 4 év börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ám a vádlott nem tett vallomást, nem ismerte el a bűnösségét, ezért a Szolnoki Törvényszék folytatólagos tárgyalásos bizonyítási eljárást tűzött ki az ügyben, amely június 3-án reggel kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában