Nagy a felháborodás

2024.04.03. 13:55

Elvetemült macskagyilkos garázdálkodik Szolnokon? Tetemekre bukkantak a város utcáin

A közösségi médiában terjedő hírek szerint rejtélyes macskagyilkos rója Szolnok utcáit, „tetemekkel borítja be” a környéket. Vajon ki lehet a rejtélyes elkövető, és miért mérgezi meg az ártatlan négylábúakat?

Rózsa Róbert

Trafik áll Szolnokon a Szántó körút és a Bocskai utca sarkán, a napokban mégis inkább átvitt értelemben füstölögtek sokan a környéken. A kereszteződéshez ugyanis valaki macskatetemeket vitt. Mindez egy helyi közösségi médiás csoportban közölt bejegyzésből derült ki. Abban ráadásul azt írták, a tettes az általa megmérgezett állatokat hajítja ki.

macska
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

 

Kinek kell szólni ilyenkor? (...) Hetekig nézzük, ahogy elbomlanak

– tették fel a kérdést.

A poszt alatti hozzászólásokban – érthetően – elszabadultak az indulatok. A kommentelők értetlenül álltak az előtt, miért kellett ilyen durván elbánni az állatokkal.

Talán élvezi, hogy látják a „művét”?

Erre már a Borsnak nyilatkozó Krisztina próbált magyarázatot adni.

– Szolnokon van egy beteg ember, aki megbotránkoztató dolgot művel. Először az egyik helyi csoportban tették közzé, hogy a Bocskai utca és a Szántó utca sarkára odahordta valaki az általa megmérgezett macskákat. Elsőnek én ezt el se akartam hinni, de aztán utánajártam a dolognak és kiderült, tényleg így történt… Azt egyelőre nem tudni, hogy ki vagy kik állnak a dolog hátterében, de úgy tűnik, hogy szabadon mászkáló macskákra „vadászik”. Nagyon úgy fest a helyzet, hogy élvezi  a gyilkolást, mert sokadszorra fordul elő ilyen borzalmas eset, ráadásul mindig olyan helyre teszi a tetemeket, ahol biztosan kiszúrja valaki, ami azt is jelentheti, hogy szeretné, ha látnák a „művét” – fejtette ki Krisztina.

„Hol a határ?” – óriási a felháborodás

– Rengetegen felháborodtak azon, hogy valaki ilyet csinál. Undorítónak tartom, hogy valaki ezzel szórakozzon, ráadásul az is felmerült bennem, hogy ha valaki képes ennyi állat életét kiontani, akkor van-e határ számára…? Egyelőre nem tudni, hogy mi a pontos szám, hogy hány tetemről van szó, hiszen nem tudjuk, hogy más helyszínekre is hordta-e őket, de egy biztos, hogy most már szemmel tartjuk a környéket! – tette hozzá a szolnoki asszony.

Hogy pontosan ki, vagy kik követhették el a dolgot, és hány macskáról van szó, azt mi is szerettük volna megtudni. Ám a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz – mint érdeklődésünkre elmondták – ebben az ügyben nem érkezett bejelentés.

Vajon „visszatér” a rejtélyes elkövető?

– Egy esetben jelentettek be hozzánk mérgezett macskatetemeket. Ezeket elszállítottuk, de az állatok halálának az okát nem tisztünk vizsgálni – ezt pedig már Molnár Lajos, az NHSZ sajtóreferense mondta el hírportálunknak. Hozzátette, ugyanerről a helyről hozzájuk nem érkezett később bejelentés.

Mindez persze nem zárja ki, hogy az állítólagos szolnoki macskagyilkos ne hagyott volna, vagy a későbbiekben sem hagyna tetemeket a város utcáin...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában