Sikeres akció

2024.04.26. 13:48

Friss patanyomok vezették a ceglédi rendőröket a gyümölcsösben bujkáló szökevényekhez

Friss patanyomokat vett észre a ceglédi rendőrnő az út porában, ez vezette el őket a szökevényekhez.

Rózsa Róbert

Kovács Viktória őrmester, a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársának szíve nagyot dobbant a minap, amikor egy különleges feladatot kapott.

A földúton hagyott patanyomok vezették el a ceglédi rendőröket a szökevényekhez
Fotó: Facebook.com / Pest vármegyei rendőrség

Egy Cegléd-közeli tanyához riasztották őt és társát, mégpedig azért, mert a legelőről eltűnt két ló.

Hogy miért volt ez olyan fontos Kovács őrmester számára? Nos, azért, mert gyerekkora óta a lovaglás szerelmese: versenyez is, szabadidejét is a hátasok társaságában tölti.

És emiatt talán alkalmasabb rendőr nem is kaphatta volna a feladatot, hogy meglelje az elkóborolt lovakat. Nem is kellett hozzá sok idő: mint az esetről beszámoló Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság írta, az őrmester és társa a helyszínre kiérkezve friss patanyomokat fedeztek fel az földúton. Ezen a nyomon indultak el, amely végül egy tápiószőlősi gyümölcsöshöz vezette őket, ahol megtalálták a lovakat.

Míg az állatok gazdáját értesítették, lezavartak egy rövid ismerkedést is, a rutinos rendőrnő pedig hamar megtalálta a közös hangot az állatokkal. Olyannyira, hogy Kovács őrmester lóháton tért vissza a tanyára, a tulajdonos társaságában, aki a másik lovon ügetett haza.

Kovács Viktória őrmester lóháton tért vissza a riasztás helyszínére
Fotó: Facebook.com / Pest vármegyei rendőrség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában