Lopás

2024.04.16. 06:55

Egymás után futottak be a fegyverneki hívások a rendőrségre, furcsa bejelentéseket kaptak

A hétvégén négy járművel próbálkozott és kettőt el is lopott egy fegyverneki férfi, mindkét kocsiban benne maradt az indítókulcs. Azonban az ügy szerencsésen zárult, a rendőrök megtalálták az autókat. Az elkövetőt hét vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítják.

Kovács Berta

Több lopásról is érkezett bejelentés a hétvégén a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Az egyik ellopott személyautó
Forrás: Police.hu

Az első telefont április 13-án délelőtt kapták, arról, hogy betört egy ismeretlen egy fegyverneki élelmiszerüzletbe, és pénzt zsákmányolt. A következő bejelentés másnap reggel érkezett. Egy sofőr csak pár percre hagyta őrizetlenül a kocsiját egy fegyverneki bolt előtt, de ennyi pont elegendő volt a tolvajnak, hogy a benne lévő indítókulccsal elvigye. 

Amíg a rendőrök helyszíneltek, megjelent még egy sértett, aki arról számolt be, hogy nyitott autójából ellopták a pénztárcáját.

Valaki egy másik kocsit is megkísérelt meglovasítani, azonban annak „csak” a gyújtáskapcsolóját rongálta meg. Nem tudta elindítani, a járműben talált iratokat és bankkártyát viszont magával vitte a tolvaj. A bankkártyával pénzt is akart felvenni, de nem járt sikerrel.

A rendőrök megtalálták mindkét elkötött autót
Forrás: Police.hu

Fegyvernekről jött az a hívás is, miszerint egy tehergépkocsi ajtaját nyitva találták, és egy ismeretlen megrongálta a kormány alatti kábeleket. 

Törökszentmiklósról is kocsilopást jelentettek, ott egy családi ház elől vitték el a gépjárművet, melyben szintén benne maradt az indítókulcs.

A rendőrök információi alapján mindegyik bűncselekménnyel ugyanaz a 19 éves fegyverneki férfi hozható összefüggésbe. 

Április 14-én kutatást tartottak a lakcímén, és megtalálták a bolt elől elkötött kocsit. A fiatalember elmondta a rendőröknek, hogy hol találják a másik kocsit Tiszabőn. Így mindkét lopott autó visszakerült jogos tulajdonosához.

A fegyverneki férfi nem csak autókat lopott, hanem pénztárcát és iratokat is
Forrás: Police.hu

A gyanúsítottat előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók négyrendbeli lopás, kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett kísérlet, és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és letartóztatását kezdeményezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában