Fejlesztési lehetőség

2024.05.23. 14:30

A Jászkunságban is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Rimóczi Ágnes

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2024-ben is támogatásban részesülhet a Magyarországon működő hatvan, közöttük számos jászkunsági önkormányzati tűzoltóság

pályázat,támogatás,tűzoltóságok
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint tűzoltóságonként maximálisan 3,9 millió forintra lehet pályázni. – Az elnyert pénz természetbeni (BM OKF által beszerzett tűzoltó szakfelszerelések; EDR rádiók) és pénzbeli (tűzoltóvédő- és technikaieszköz-beszerzés; egyéb eszköz beszerzése; gépjárműfecskendő, tűzoltótechnikai eszközök felújítása, javítása; szertárépítés, felújítás) támogatásra fordítható – részletezte Németh Ádám. 

Az igazgatóság sajtóreferense hozzátette: a pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak június 24-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatok elbírálása legkésőbb augusztus 2-ig megtörténik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában