Ítélet

2024.05.29. 14:15

Sikkasztás: ezerszer(!) dézsmálta meg munkáltatója bankszámláját egy nő, 100 milliós kárt okozott

Közel tíz év alatt ezer(!) alkalommal csapolta meg munkáltatója bankszámláját, és több mint százötmillió forintot utalt át magának egy besenyszögi nő. Végül megfizetett a sikkasztásért: a Szolnoki Törvényszék másodfokon négy és fél év börtönre és az okozott kár kamatos megfizetésére kötelezte.

Pakainé Pusztai Nóra

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult az 56 éves, büntetlen előéletű nőnek a büntetőügye, aki munkáltatójától sikasztott. Ráadásul nem is egyszeri alkalom volt a sikkasztás: a besenyszögi hölgy egy nagy mezőgazdasági cég pénzügyi előadójaként 2012 márciusa és 2021 októbere között összesen több mint 1000 alkalommal, összességében csaknem 105 millió forintot utalt át jogosulatlanul munkáltatója bankszámlájáról a saját, valamint gyermekei számlájára.

sikkasztás, ítélet, besenyszög
Nem egyszer, nem kétszer, hanem több mint ezerszer(!) esett bűnbe az a nő, aki 100 millió forinttól szabadította meg munkáltatóját a sikkasztás során
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Beismerte, hogy az ő lelkén szárad a sikkasztás

A Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályától megtudtuk, az ügyben 2023. augusztus 3-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a Szolnoki Járásbíróság az alig 3 hónappal később, 2023. november 23-án tartott előkészítő ülésen ítéletet hozott.

A nőt csalás bűntettében mondták ki bűnösnek, amiért 5 év 6 hónap börtönre és 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, 6 évre eltiltották a közügyektől, és az általa okozott kár kamatos megfizetésére kötelezték.

– Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban mind a kiszabott szabadságvesztés, mind a pénzbüntetés vonatkozásában enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott – közölték.

Fellebbezés után enyhítettek a büntetésen

A fellebbezések eredményre vezettek. A Szolnoki Törvényszék május 24-én meghozott másodfokú ítéletében a vádlott cselekményét csalás helyett folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettének minősítette. A vádlott börtönbüntetésének tartamát 5 év 6 hónapról 4 év 6 hónapra leszállította, de a pénzbüntetés összegén nem változtatott.

A kártérítés összegét mintegy 105 millió forint és annak kamataiban határozták meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában