Vádemelés

2024.06.11. 11:25

Mellkason szúrta élettársát, majd mentőt hívott – tettéért így is felelnie kell

Mellkason szúrta élettársát, majd azonnal meg is bánta tettét egy szajoli nő. Hiába, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene.

Rimóczi Ágnes

Több éves élettársi viszonyban élt egy nő és egy férfi, megromló kapcsolatuknak rossz vége lett. 

mellkason szúrta élettársát,vádirat,kés
Az elkövetéshez használt kés
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

– A vádirat szerint a nő már több éve élettársa volt a férfinek, de kapcsolatuk az utolsó évben megromlott, többször kölcsönös bántalmazásig fajuló veszekedéseik voltak – mondta el dr. Ocsovai Ágnes. 

– Tavaly augusztus 20-án, Tiszaföldváron mindketten alkoholt fogyasztottak és veszekedtek. Eközben a nő indulatból kézzel meg akarta ütni az ágyban fekvő férfit, aki védekezésképpen lábával a nő felé rúgott. Ekkor a nő magához vett egy 9,5 centiméter pengehosszúságú kést, visszament a szobába, ahol a férfit a szitkozódás befejezésére szólította fel. A férfi ennek nem tett eleget, mire a nő a késsel mellkason szúrta élettársát – részletezte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

mellkason szúrta élettársát,vádirat,kés
A bűncselekmény helyszíne
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

Kiderült, hogy a nő megbánta tettét, ezért a 112-es segélyhívón keresztül maga hívta a mentőt, és a sértettet a mentősök kiérkezéséig a segélyhívó utasításai szerint igyekezett ellátni. Mint megtudtuk: a sértett sérülése életveszélyes sérülés volt, mely tényleges életveszélyes állapotot eredményezett.

– Az ügyészség a büntetlen – cselekményét megbánó, és annak következményeit azonnal elhárítani igyekvő – nővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, és a próbaidő alatt pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt – közölte dr. Ocsovai Ágnes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában