Dráma

2024.02.21. 17:00

Megszúrta a férfit, majd annak könyörgése ellenére sem hívott hozzá mentőt a szajoli nő

Késekkel hadonászva véletlenül megvágta volt élettársát egy nő, aki az erősen vérző férfi kérésére sem hívott mentőt.

Köllő Judit

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 49 éves, büntetett előéletű nőnek az ügye, aki 2019. szeptember 8-án este hat óra körül kézzel hadonászva véletlenül súlyosan megvágta élettársát.

Closeup,,Ghost,Woman,Or,Zombie,Hold,Knife,For,Kill,With
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A nő és volt élettársa a férfi szajoli házában veszekedtek, amikor az asszony a táskájából hirtelen elővett két konyhakést, és azokat a hegyükkel maga felé fordítva volt párját azzal fenyegette, hogy öngyilkos lesz. A férfi ezt megpróbálta megakadályozni, és elvenni tőle a késeket, de a nő ekkor azokat felé fordította. A dulakodás közben mindketten a földre estek, miközben az asszony egyensúlyát elveszítve a jobb kezében tartott késsel, hadonászó mozdulatot tett, amibe a férfi belecsúszott.

A kés mély sebet ejtett a férfi lábán, ami erősen vérzett, ezért arra kérte a nőt, hogy azonnal hívjon mentőt. 

A nő látta, hogy a férfi súlyosan megsérült, de nem tett eleget kérésének. 

A férfinak – aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és utóbb meg kellett operálni – sikerült kijutnia a házból, az udvaron segítségért kiabált, mire az egyik szomszédja hívott hozzá mentőt.

Az ügyben 2020. július 21-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 6 tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2023. május 8-án ítéletet hozott. A nőt – akit korábban rablás és kifosztás bűntette miatt is elítéltek már – tettéért gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 2 év börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette. A vádlott és annak védője azonban elsődlegesen felmentés, másodsorban eltérő jogi minősítés, harmadsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék február 7-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában