A tárgyalóteremből jelentjük

2023.11.09. 13:55

Véres késelésbe torkollott a bandaháború Karcagon, rabláncon érkezett az ügy vádlottja

Éppen egymásnak akart esni két banda Karcagon, a bunyó előtt azonban rosszul lett az egyik vezér – ezt kihasználva a rivális társaság egyik túlpörgött tagja megkéselte. Tettéért a bíróságon kell felelnie, a csütörtöki tárgyalásra rabláncon hozták a fiatalkorúak börtönéből.

Mészáros Géza

Dr. Hajdu Anna bírónő (jobbra, szemben) bizonyítási eljárás lefolytatására irányította a büntetőügyet

Fotó: Mészáros Géza

A Pest vármegyei Tököl fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetéből kéz- és lábbilincsben, vezetőszáron hozták a Szolnoki Törvényszék tárgyalótermébe csütörtökön azt a húszesztendős fiatalembert, aki a vád szerint tavaly nyáron megkéselt egy másik fiatalt Karcagon. A fiút nem véletlenül kísérték az épületbe rabláncon szoros felügyelet alatt: fiatal kora ellenére egy korábbi, szintén testi sértés bűntette miatt tölti büntetését Tökölön.

Dr. Hajdu Anna bírónő november 9-én délelőtt előkészítő ülést tartott a büntetőügyben.

Tavaly június 9-én délután bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy férfit megkéseltek Karcag belterületén. A rendőrök az esettel kapcsolatban „azon melegében” előállítottak két férfit a Karcagi Rendőrkapitányságra. A két illető elszámoltatása, valamint a cselekmény körülményeinek tisztázása okán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt folytatott eljárást. A nyomozás után a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség ez év április 13-án életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az egyik feltételezett elkövető, egy húszéves fiatalemberrel szemben.

A csütörtöki előkészítő ülésen az ügyésznő ismertette a vádiratot. Aszerint 2022. június 9-én kora délután Karcagon két rivális helyi banda találkozót szervezett egy Dózsa György utcai edzőteremben, hogy a két vezér egy korábbi nézeteltérést tisztázzák.

A parttalan vita nem vezetett eredményre, ezért elhatározták, hogy az igazság kiderítése érdekében megverekednek egymással.

Ám el akarták kerülni a konditeremben felszerelt térfigyelő-kamera „sasszemét”, ezért kivonultak a Déryné központ előtti térre, ahol a két fél között elkezdődött a bunyó.

Ám egyikük váratlanul rosszul lett, s levegő után kapkodott, mire a bandatagok kezdtek el verekedni.

A fuldoklóhoz ekkor odalépett egy fiatal, e büntetőügy vádlottja és késsel mellkason szúrta…

A sértett túlélte a késelést, de a vádhatóság szerint – az elkövetés eszközére, a célzott testtájékra és az erőbehatás nagyságára figyelemmel – életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt a vádlott tette.

Az ügyész az előkészítő ülésen hat év letöltendő börtönbüntetést indítványozott a visszaeső vádlottal szemben, aki ugyan beismerte a bűncselekmény elkövetését, ám nem úgy, ahogyan azt a vádhatóság ismertette.

Dr. Hajdu Anna bírónő ezért bizonyítási eljárás lefolytatására irányította az ügyet, mely február 22-én kezdődik a Szolnoki Törvényszéken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában