Szolnok

2022.03.26. 16:20

Bolhapiacok felújítását követeli szocialista pártszövetség

A két baloldali párt – ahogy kifejtették – ismét a kisemberek érdekében emeli fel a hangját.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A korábban meghirdetett programjukat hirdetve, a jóléti szocializmus újabb eleméről tartott sajtótájékoztatót az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) és a Munkáspárt az Abonyi úti „Lengyel piac” bejárata előtt szombaton délben. A két baloldali párt – ahogy kifejtették – ismét a kisemberek érdekében emeli fel a hangját. 

 

Szanyi Tibor, az ISZOMM alelnöke és Németh Attila, a mozgalom szolnoki képviselőjelöltje, valamint Balog Imréné, a Munkáspárt jászkunsági tagja és aktivistája az ország összes „bolhapiacát” felújíttatná. 

 

Mint a pártszövetség képviselői hangsúlyozták, ezek a használtcikk-kereskedések és vásárok a kispénzű emberek találkozó helyei. A szegények nem a plázákban verik el a pénzüket, hanem a zsibvásárokban csereberélnek használt árukat, mert nekik csak erre telik – hangoztatták közös állásfoglalásukat. 

E piacok méltatlanul elhanyagolt állapotban vannak, a kapuk, a kerítések, a járófelületek és a szociális helyiségek leromlott állagúak, egészségügyi szempontból is veszélyesek. Elszomorító, hogy sem az állam, sem az önkormányzatok nem tesznek azért, hogy ezek a piacok ne az ország és a települések szégyenei legyenek 

– mondták.

Arról már Szanyi Tibor számolt be, hogy az ISZOMM és a Munkáspárt valószínűleg sem külön, sem összefogva nem jut be az Országgyűlésbe az április 3-i választáskor. Nem céljuk az egymás elleni acsarkodás, csupán a hátrányos helyzetű kisemberek hangját „erősítik fel”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!