Szolnok

2017.07.09. 23:06

Amerikai haderő szállja meg a teret

Közelről szemlélhetnek meg különleges páncélozott katonai járműveket, terepjárókat, fegyvereket mindazok, akik ma délután kilátogatnak az Aba-Novák ­Agóra Kulturális Központ ­melletti parkolóhoz a városközpontban.

Szilvási Zsuzsa

A program során az érdeklődő gyerekek és felnőttek akár be is ülhetnek a kiállított járművekbe. Amint arról Szalay Ferenc polgármester és Sándor Zoltán ezredes, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred parancsnoka tegnap tájékoztatott, a közel egy hónapos Black Swan nemzetközi hadgyakorlat keretében érkezik Szolnokra az a csúcstechnika, amelyet az amerikai haderő hasznosít.

Összességében közel huszonötezer katonát mozgat meg az a nemzetközi NATO-hadgyakorlat, melynek egy részét a szolnoki ezred irányítja. A városban élők az utóbbi hetekben már tapasztalhatták ez ennek köszönhetően megnövekedett katonai jelenlétet, légi gyakorlatokat. A gyakorlat célja a nemzetközi együttműködés és a műveleti képességek fejlesztése, résztvevői pedig magyar, amerikai, bolgár, román, szlovén, horvát, szerb és macedón katonai alakulatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában