JÓTÉKONYSÁG

2018.02.27. 10:28

Az állatmenhely fejlesztéséért báloztak Füreden (galéria)

Harmadik alkalommal szervezték meg a Város Bálját február 24-én, a Tisza-tó fővárosában.

Ujvári László

A polgárosodó Tiszafüred hagyományait felelevenítő esemény idén is jótékony célokat szolgált. Ezúttal a gyepmesteri telep fejlesztésére és az ott élő állatok körülményeinek javítására gyűjtöttek.

A Pipás Zenekar vendégfogadását nyitótánc és köszöntők követték. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke is szólt a jelenlévőkhöz.

– A jótékonyság mellett fontos célunk az értékteremtés. A polgári tradíciók ápolása. A polgárosodás időszakában Tiszafüreden még virágzó társasági élet zajlott a helyi középosztály tagjainak és a közélet meghatározó szereplőinek részvételével. Ezt szeretnénk évről évre felidézni – fogalmazott Ujvári Imre polgármester.

Idén is gazdára találtak az ilyenkor hagyományos elismerő díjak. A Tiszafüred Város Gazdaságáért járó elismerést Hegedűs Sándor vállalkozó, az Életmű-dijat pedig Vajkó Ferenc vehette át.

A vacsora után Szekeres Adrienn, valamint a Vivat Bacchus a capella énekegyüttes gondoskodott a jó hangulatról.

Ez volt a harmadik olyan bál, amely a jótékonyság jegyében került megrendezésre. Míg 2016-ban egy lakótelepi játszótér kialakítását, tavaly a református óvodát támogatták. Az idei bál bevétele pedig a füredi menhely működését és fejlesztését célozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában