ÚJSZÁSZ

2018.02.20. 12:45

Beindult az élet az újszászi könyvtárban

Alkotó kezek... címmel új kiállítás nyílt hétfőn a városi könyvtár Mini Galériában.

Kovács Berta

Készül a Barátság-szőttes. Tolvaj Józsefné (szemben) megkezdte, majd a könyvtárlátogatók folytatták a szövet sorait. Szeretnék közösen minél hosszabbra szőni.

Forrás: Beküldött fotó

Ezúttal Póti Szilárd és Tolvaj Józsefné Gizike műveit ismerhették meg az érdeklődők. A nyugdíjas Tolvaj Józsefné saját kedvtelésére készít szőtteseket, bár van zsűrizett alkotása is.

Az egyébként vasutas Póti Szilárd többféle kézműves tevékenységhez is vonzódik, a könyvtárban 3D origami figuráit állította ki

„Sorról sorra” készül a Barátság-szőttes is. A megnyitón a könyvtárban felállítottak egy szövőkeretet, melyen – miután Tolvaj Józsefné megkezdte a munkát – a látogatókkal közösen szeretnének létrehozni egy minél nagyobb szőttest. Bárki kipróbálhatja a műveletet!

Február 14-e a Nemzetközi Könyvajándék nap is, amelyről ezúttal is ingyenes beiratkozási lehetőséggel emlékezett meg a könyvtár. Tagdíjfizetés nélkül írathatták be párjukat e napon az olvasók.

Sőt, év végéig családok is ingyen válhatnak a könyvtár tagjává, ha együtt érkeznek.

A könyvtár több hónapon át tartó gyermekkönyv gyűjtő akciót is hirdetett: a helyiektől várják fölöslegessé vált, de még jó állapotú gyerekkönyveket szeretnék összegyűjteni, hogy azután rászoruló kisgyerekes családokhoz juttassák el az olvasnivalót.

Készül a Barátság-szőttes. Tolvaj Józsefné (szemben) megkezdte, majd a könyvtárlátogatók folytatták a szövet sorait. Szeretnék közösen minél hosszabbra szőni.
Forrás: Beküldött fotó

Nekem tetszett, olvasd el te is címmel elindítottak egy könyvajánló játékot, melyhez csatlakozva az intézmény Facebook-oldalán lehet könyvajánlókat közzétenni, és a legtöbb lájkot gyűjtő ajánló szerzője lesz a nyertes.

Szerdán a nyugdíjasokra is gondoltak, palacsintázással egybekötött nosztalgia filmnézésre várták az idősebb korosztályt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában