SZOLNOK

2018.02.05. 15:28

Egyre több kistelepülésen élő, hátrányos helyzetű diák továbbtanulását segítik

A Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Animae Alapítványa és a Merkating NKft. jóvoltából megyénk több településének kiválasztott fiataljai részesei a „Tiszaroffi Ösztöndíjpályázatnak” és a „Tiszaroffi Továbbtanulási Ösztöndíjpályázatnak”.

Mészáros Géza

A városházán tartották a szemeszter záróeseményét

Fotó: Csabai István

Előbbi támogatói rendszer tagjai már hallgatói a Neumann János Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karának, az utóbbi programban részt vevők pedig középiskolások.

E diákok részére szombaton közös szakmai rendezvényt szerveztek a szolnoki városházán. A hallgatók a 2017/18-as tanév első szemeszterének záróeseményére érkeztek, melyen dr. Szakács Attila, a Merkating Nkft. ügyvezetője bevezető beszéde után előadások hangoztak el.

Az előadók hangsúlyozták, hogy az MNB és alapítványai részéről hasznos az az elgondolás, miszerint kistelepülések, lehetőségeikben szegény, hátrányos helyzetű fiataljainak továbbtanulását segíti.

A városházán tartották a szemeszter záróeseményét
Fotós: Csabai István

A konferencián megjelent szakemberek arról is tájékoztatták a fiatalokat, hogy tanulmányaik végeztével milyen módszerekkel találják meg a maguk számára legoptimálisabb munkahelyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában