HIVATALOSAN IS ÁTADTÁK A MEGÚJULT ÉPÜLETET

2018.02.27. 17:30

Ezentúl új helyen kereshetjük a Szolnoki Járási Hivatalt (galéria)

Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár jelenlétében kedden hivatalosan és ünnepélyesen is átadták a megyei kormányhivatal eddigi legjelentősebb beruházását, a volt Szolnoki Főiskola Ady Endre úti egykori létesítményébe költözött Szolnoki Járási Hivatal felújított épületét.

Mészáros Géza

Fotó: Fodor Orsolya

Két hete már javában zajlik a munka a Szolnoki Járási Hivatalban. Az Ady Endre úti épület egykoron a Vízügyi Szakközépiskolának, majd a Szolnoki Főiskolának is otthont adott.

Külcsíne mit sem változott az átépítés során, belbecse azonban ezentúl nem az oktatás-nevelést szolgálja, hanem lakossági ügyintézésnek lesz forgalmas háza.

Az épületben egyébiránt 380 millió forintos uniós forrásból energiahatékonysági fejlesztés, valamint több mint egymilliárd forintos hazai forrásból átalakítás, korszerűsítés történt.

A megszépült épületbe a megyi kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatala és munkatársai költöztek. Kedden ünnepélyes keretek között avatták fel. A hivatalos ünnepség moderátora dr. Bozó Andrea hivatalvezető volt, aki elsőként dr. Kállai Máriát kérte fel szólásra. A megyei kormánymegbízott az újabb kormányablak megnyitását emelte ki beszédében.

Elmondta, hogy a lakosság minél kényelmesebb és gyorsabb ügyintézése szempontjából nagy szükség volt az új hivatali épületre. Dr. Kovács Zoltán államtitkár ugyancsak a bürokrácia lecsökkentését érintette az épületátalakítással kapcsolatban a felszólalásában.

A nemzeti színű szalagot (balról): Szalay Ferenc polgármester, dr. Bozó Andrea hivatalvezető, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és dr. Kovács Zoltán államtitkár vágták át
Fotós: Fodor Orsolya

Emellett megemlítette a Digitális Nemzetfejlesztési Programot is, amely elemeinek használata ugyan még gyermekcipőben jár, ám hamarosan nagy áttörés várható.

A lakosság ugyanis az otthonról történő ügyintézést még hatékonyabbnak fogja találni rövid időn belül. Szalay Ferenc polgármester személyes érintettségét is felemlítette. Mint mondta, testnevelő tanárként és sportvezetőként is dolgozott az épület falai között.

Örömét fejezte ki, hogy az épületnek az átalakítás után is megmaradt az eredeti arculata, s megmaradt a tornaterem, amelyet a jövőben a Fiumei úti iskola és a Varga Katalin Gimnázium diákjai használhatnak majd. Ezt követően Győri Péter Benjámin evangélikus esperes lelkész ajánlotta Isten oltalmába az épületet és kérte az Úr áldását az itt dolgozó „szolgák” és az ügyeiket intéző ügyfelek számára.

Ezután ünnepélyes szalagátvágással nyitották meg az új hivatalt. Az épületben a foglalkoztatási, az egészségbiztosítási, a hatósági, az építésügyi és örökségvédelmi, valamint a hatósági osztályok kaptak helyet, illetve itt működik a város harmadik kormányablaka.

Borítókép: A járáshivatal és a kormányablak munkatársai már két hete az Ady Endre úti épületben dolgoznak

Fotó: Fodor Orsolya

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában