MEGOLDÁS

2018.02.17. 15:25

Megkönnyítenék a parkolást a szolnoki Interspar előtti területen

Elszaporodtak az üres helyek az Interspar előtti parkolóban, mióta sorompó szabályozza a behajtást. Azonban a város és az üzletlánc összefogott, hogy megkönnyítse a környéken élők parkolását.

Hutter Zsófia, Molnár-Révész Erika

Már most meglátszik a nemrég felállított sorompó hatása

Fotó: Csabai István

– Hihetetlen, milyen üres azóta ez a nagy parkoló, mióta sorompó szabályozza a behajtást – mutat a sok szabad helyre Kovács Sándorné a szolnoki Interspar előtti parkolóban.

– Ebből látszik, hogy nem azok foglalták el a sok parkolót, akik vásároltak. Hanem, akik vonattal ingáznak, vagy a környéken laknak. Tény, hogy ez anyagilag egy jó választás volt nekik, de így sajnos azokkal szúrtak ki, akik tényleg vásárolni jöttek. Nekem is sokszor volt olyan, hogy itt keringtem, mert egy forgalmasabb napon alig találtam szabad helyet – teszi hozzá a hölgy.

– Nagyon örülök, hogy végre nyugodtan leparkolhatok közvetlenül a bolt előtt – mondja Tóth Zita. – A sorompó előtti időszakban alig találtam helyet. Arról nem beszélve, hogy a gyereket ki kell venni a hátsó ülésről. Ha nagyon szorosan álltak az autók, ehhez nem mindig volt elég hely. Most könnyen tudok olyan helyre parkolni, hogy nem áll mellettem egy autó sem – tette hozzá a szolnoki anyuka.

– A fizetős parkolás bevezetése egyértelműen könnyebbé tette vásárlóink mindennapjait – számol be a tavaly decemberben bevezetett sorompós rendszer tapasztalatairól a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője.

Maczelka Márk elmondta, a szolnoki bolt előtt a sorompóval lezárt részen kétszáznyolcvanegy, míg azon kívül hatvankilenc parkolót tartanak fenn.

– A szolnoki városvezetéssel sikeresen megegyeztünk abban, hogy a rendelkezésükre bocsátunk hetven darab parkolóbérletet. Hogy ezeket a bérleteket kik kaphatják meg, arról az önkormányzat hozza meg a döntést – tette hozzá.

Azt is elmondta, az éves bérlet ára az érintetteknek ugyanannyiba kerül majd mint a városi bérlet, vagyis 4 ezer 740 forint lesz darabja.

Gavaldik Zoltán elmondta, ők a városi önkormányzattól kaptak egy levelet.

Már most meglátszik a nemrég felállított sorompó hatása
Fotós: Csabai István

Abban azt írták, hogy igényelhetünk parkolókártyát – árulta el a szolnoki férfi. – Mivel mi itt lakunk a bolt mellett, ezért lehetőségünk van ennek a kártyának a használatával a bolt parkolójába állni. Ki kell tölteni egy papírt, és azt be kell küldeni a polgármesteri hivatalhoz. Ha jól tudom, hetven helyet használhatnak a környéken élők. A pontos összegre nem emlékszem, de négyezer forint körüli ára lesz.

– Valóban kiküldtünk néhány levelet – tájékoztatta honlapunkat Gyuricska Éva városházi sajtóreferens. – Egy összetett vizsgálat után kijelöltünk néhány, az Interspar közvetlen környezetében lévő házat. Ezek lakóinak lehetőséget biztosítunk a kedvezményes parkolásra. Február huszadikáig várjuk a beérkező igényléseket, és majd összesítjük azokat. Azután az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel együttműködve kiadjuk a kártyákat az arra illetékes lakosoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában