robotika

2018.02.04. 14:21

Lego-robot klub az Aba-Novákban

Lego-robot klubban jártunk szombaton, ahol a fiatalok és idősek egyaránt jól érezhették magukat.

Újlaki Csaba és Vidra Tamás az egyik robottal

Fotó: Bíró Zoltán

Tökéletes program választás lehet azoknak, akiket érdekel a programozás és mindezt szórakozva szeretnék megtanulni. Vidra Tamás és Újlaki Csaba segít a fiataloknak a robotépítésben és annak beprogramozásában.

Újlaki Csaba és Vidra Tamás az egyik robottal
Fotós: Bíró Zoltán

A gyerekek szinte játszva, szórakozva tekinthetnek be a programozás alapjaiba és annak mélységébe. Az itt szerezett alapokkal könnyebben boldogulhatnak majd az életben, ha hasonló szakterületre szeretnének menni. De azoknak is szórakoztató lehet, akik más felé képzelik el a jövőjüket vagy csak ismerkedni szeretnének a robotokkal.

A kész robotokat telefonnal, tablettel vagy számítógéppel lehet irányítani. Persze vannak olyanok is amelyek, egy előre meghatározott sablon alapján készítenek el számunkra valamit.

Sokan nem is tudják de világbajnokságot is szoktak rendezni, ahol a robotoknak egy adott pályán kell végig mennie minél gyorsabban vagy el kell készíteniük valamit.

A lego-robot klubbot hétfőként 16.30-tól lehet meglátogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában