TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2018.02.21. 15:30

Március végén nyit a tanuszoda Miklóson

A medencék feltöltve, már a próbaüzem zajlik a törökszentmiklósi tanuszodában. Február huszonnyolcadikán kezdődik a műszaki átadás, március végén, április elején birtokba vehetik a gyerekek és a felnőttek az új sportlétesítményt.

Molnár-Révész Erika

A Bat­thyány úton, a Pánthy és a Toldi utcák közötti négyezer négyzetméteres önkormányzati telken épült fel az uszoda. A létesítményben egy nyolcvan centiméter vízmélységű, tízszer hatméteres, és egy két méter vízmélységű, tizenötször huszonöt méteres medence várja majd az úszni vágyókat.

A tanuszoda ugyanis nemcsak óvodás- és iskoláskorú gyermekek úszásoktatására ad lehetőséget, de a sportolni vágyó felnőttek számára is látogatható lesz majd.

Törökszentmiklós része annak a huszonnégy helyszínnek, ahol a Magyar Állam a Nemzeti Sportközpontokon keresztül tanuszodát épít.

A miklósi beruházás mintegy háromszázhetvenmillió forintba kerül, melyet a kormány központi költségvetésből finanszíroz, továbbá az üzemeltetés költségeit is fedezi, tehermentesítve az önkormányzatot.

Az országos program keretében megyénkben a törökszentmiklósi fejlesztés mellett Abádszalókon épül még tanuszoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában