MÚLTIDÉZŐ

2018.02.25. 16:30

Régi hírek a megyéből – élnek még a hagyományok az óvodában?

1993 februárjába tekintünk vissza és rájövünk arra, hogy bizony akkor még sorkatonának is vonultak a fiatalok.

1993. február 23.

Szakmunkások szalagavatója

A hétvégén rendezték meg Szolnokon a Helyőrségi Művelődési Házban a Ruhaipari Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola végzős szakmunkástanulóinak szalagavató bálját. A jó hangulatú bál éjfélig tartott.

A végzősök nyitótánca után megválasztották a bál hercegét és hercegnőjét, értékes tombolanyeremények voltak, táncverseny, valamint paródiaműsor színesítette a programot. Mindent összevetve jól érezték magukat a diákok, tanárok, vendégek egyaránt. – nzs

1993. február 24.

Télbúcsúztató

Hagyomány már, hogy a szolnoki Szivárvány úti óvodások ilyenkor február végén télbúcsúztató Kisze-bábot készítenek és dobnak a Zagyvába.

Fotós: Mészáros

Így volt ez tegnap is, amikor a hideg szél és a kezdődő hóesés sem tudta meghátráltatni a csöppségeket ezen népi szokás felelevenítésében. Elúszott a Kisze-bábu, most már jöhetne a télvége, sajnos az erős havazás az ellenkezőiét bizonyítja .

1993. február 25.

Megkezdődött...

Tegnap megkezdődött a bevonulás. Országszerte mintegy 22 ezren kezdik meg a sorkatonai szolgálatot. Megyénkben közel ezer fiatalember vonult be, hogy eleget tegyen állampolgári kötelességének.

Képünk a civil élet „utolsó”, illetve a katonaélet első perceit örökíti meg. Fotós: Imre Lajos

Az első látogatások már e hét végén általában szombaton és vasárnap, a meghatározott időpontban lesznek. Az ünnepélyes katonai eskü letételére országosan március 13-án került sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában