MÚLTIDÉZŐ

2018.02.04. 18:25

Régi hírek a megyéből – felavatták a hang- és videotárat a könyvtárban

1991. február 2.

A szolnoki gyermek olvasók új birodalma

Manapság ritkának számító ünnepségre kaptunk meghívót a napokban. A Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár gyermek- könyvtárának, valamint a hang- és videotár avatására szólt a meghívás.

Mintegy 140 ezer forintot adományoztak a berendezéshez a szolnoki kft.-k, virágokat ajánlottak fel az új létesítmény díszítéséhez a város virágboltjai. így a tegnap délutáni avatón már teljes pompájában várta az ünneplőket az új létesítmény, amelyet dr. Boros Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke adott át jelképesen a városnak, az olvasóknak, a zene barátainak.

1991. február 4.

Jász Bál

A múlt század második felében és a század elején Jászság-szerte közkedveltek voltak a jász bálok, amelyeket főként farsang idején nagy pompával és fényes keretek között rendeztek.

A bálanya, vagyis a bál védnöki tisztét mindenkor egy köztiszteletben álló polgárasszony töltötte be. Több évtizedes szünet után a Jászberényi Városvédő és Szépítő Egyesület az elmúlt évben felelevenítette elődeink közkedvelt jász bálját.

A bál sikere arra ösztönözte a szervezőket, hogy ebben az évben is megrendezzék, újból hagyományt teremtve ennek a múltban és a jelenben is rangos farsangi mulatságnak. Nyitótánc: palotás. Táncolják a Jászság Népi Együttes tagjai. – nzs

1991. február 6.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság terror jellegű bűncselekményeket felszámoló csoportja, a Pelikán csoport az éves program keretében tartott kiképzési napon gyakorolta a technikai előkészítést, lövészetet, akadályleküzdést, bonyolult körülmények közötti behatolást, s a feltételezett fegyveres bűnözők elfogását.

A több órás gyakorlaton a feladatokat sikeresen teljesítették, s figyelembe véve hogy a rendkívüli hideget is – a mesterlövészek órákig feküdtek egy helyben – le kellett küzdeni, ez valóban győzelemnek számít. Tőlük el is várjuk!

Forrás: Új Néplap 1991.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában