JÁSZBERÉNY

2018.02.26. 15:25

Szerb vert szerbet, néhány ezresért Jászberényben

A Szolnoki Járásbíróság a napokban elrendelte két szerb állampolgárságú gyanúsított előzetes letartóztatását rablás bűntette miatt. Az ügyről Balázsné dr. Busku Teréziá­tól, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől kaptunk tájékoztatást.

Mészáros Géza

A két gyanúsított 2018. február 17-én este 10 óra körül a jászberényi munkásszállásukon bement az egyik szobába és az ott tartózkodó három, ugyancsak szerb állampolgártól pénzt követeltek.

Nyomatékosításból megütötték, megrugdosták őket. A bántalmazás közben egyiküktől ezer forintot, a másikuktól az egyébként üres pénztárcáját vették el. A harmadik bántalmazott a nála lévő ezerötszáz forintot hamarjában átadta a támadóknak.

A gyanúsítottakat, akik munkavállalás céljából tartózkodnak Magyarországon, a rendőrség másnap elfogta és őrizetbe vette. A bíróság szerint velük szemben fennáll a szökés veszélye.

Illetve, hogy a ki nem hallgatott tanúkat befolyásolnák, amit alátámaszt az is, hogy a sértetteket is figyelmeztették, a történtekről senkinek ne beszéljenek. A bíróság döntésével szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában