MOBIL APP

2018.02.22. 14:24

A szolnoki fiatalok is kipróbálhatták az új alkalmazást

Rendhagyó osztályfőnöki órán mutatta be csütörtök a Magyar Államkincstár a JátéKincstár elnevezésű telefonos alkalmazást a fiataloknak.

Czakó Nóra

A fiatalok ki is próbálhatták az alkalmazást

Fotó: Csabai István

Az országos roadshow ötödik állomása a megyeszékhely, azon belül is a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskola volt.

Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese elmondta, nagyon fontos, hogy a legfogékonyabb generáció minél előbb megismerkedjen a befektetési és megtakarítási lehetőségekkel.

Emellett a pénzügyi tudatosság fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. Ehhez nyújt segítséget az alkalmazás, hisz célja a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése, de játékos és szórakoztató formában, közérthető nyelven.

A fiatalok ki is próbálhatták az alkalmazást
Fotós: Csabai István

Mohácsi Csilla iskolaigazgató elárulta, nagyon örültek az államkincstár megkeresésének, hiszen a mobilok mára a fiatalok életének részévé váltak. Éppen ezért keresik azokat a lehetőségeket, hogyan lehet okosan használni ezeket az eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában