SZOLNOK

2018.02.05. 13:42

A megyébe került az Év Levéltára díj – GALÉRIA

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tegnap adták át a megyei levéltárnak az Év Levéltára díjat.

MTI

A Magyar Levéltárosok Egyesületének magas szakmai elismerését Szabóné Maslowski Madlen levéltáros házigazdai közreműködésével vették át az ünnepeltek.

A zsúfolásig megtelt nagyteremben a társadalmi és szakmai élet képviselőinek, a társintézmények küldötteinek, levéltáros kollégáknak, az intézménnyel együttműködő családkutató egyesület tagjainak jelenlétében zajlott a rendezvény.

dr. Vígh Annamária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Kovács Sándor, megyei közgyűlési elnök is méltatta.

De ezt hangsúlyozta dr. Ö. Kovács József, a Magyar Nemzeti Levéltár megyei főigazgató-helyettese, dr. Kenyeres István, a Magyar Levéltárosok Egyesületének elnöke és Molnár Lajos Milán, a házigazda intézmény igazgatója is.

Az elismerést dr. Szögi László, a Magyar Levéltárosok Egyesülete választmányi tagja adta át Csönge Attila igazgatónak, és helyettesének, Horváth Gergőnek.

A méltatások rendre kitértek a levéltárnak már dr. Fülöp Tamás korábbi igazgató alatt elkezdődött és Csönge Attila által is folytatott nyitott, a szélesebb közönséget megszólító szemléletére, munkastílusára.

Sz. I.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában