TAPASZTALATCSERE

2018.02.28. 17:29

Szolnokon zajlik az első Paktum konferencia

A foglalkoztatás növeléséről, együttműködésről, jó gyakorlatokról esik szó azon a szerda délután kezdődött kétnapos konferencián, melyet a Szolnoki Foglalkoztatási Paktumhoz kötődően rendeztek Szolnokon, a városházán.

Kovács Berta

Az önkormányzat az „Együttműködés Szolnok Gazdaságának Fejlesztéséért és a Szolnoki Munkahelyekért – Szolnoki Foglalkoztatási Paktum” projektjének egyik fontos célkitűzéseként jelölte meg a hasonló programot lebonyolító megyei jogú városok közötti tapasztalatcserét.

Ennek érdekében egy hat alkalomból álló, kétnapos konferencia-sorozat megrendezését támogatta a projektből. A tervek szerint háromszor Szolnokon, három alkalommal pedig Veszprémben megtartott konferenciákon osztanák meg jó gyakorlataikat, biztosítanák az irányító hatósággal való személyes kapcsolattartást és szakmai koordinációt.

A szerdai nap során a résztvevők országos összefoglalót hallhattak a paktumok működésének eredményeiről. Deák Miklósné szakmai vezető a szolnoki Paktumot mutatta be, melyben 28 szervezet működik együtt és 868 főt vontak be a munkaerő-piaci programba.

Bemutatkozott Kecskemét is, csütörtökön pedig a Kaposváron és Veszprémben működő paktummal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A programot az önkormányzat, a megyei kormányhivatal és az Impulzus Egyesület konzorciumi formában valósítja meg, uniós támogatásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában