PANASZ

2018.03.01. 17:30

Az önkormányzat azt ígérte, javít a tiszavárkonyi utca kátyús helyzetén

Egy nagymama keresett meg minket a település egyik útján tapasztalható közlekedési gondok miatt.

Kovács Berta

A Könyök úton esős időben nem könnyű közlekedni

Fotó: Mészáros János

A lánya él a településen, egy Könyök úti házban. A gondjuk az, hogy nagyon rossz minőségű, kátyús, gödrös útról van szó, melyen gyalog alig lehet kijönni, járda se igen van, vagy már nem használható.

Kisgyerekkel különösen nehéz és nem is biztonságos itt közlekedni. A házuk pedig ott áll közvetlenül a mezsgye szélén. A könyök alakban elkanyarodó út kanyaron túli oldalán pedig annyira rossz az úttest állapota, hogy már a korábban ott közlekedő autósok is a szóban forgó család előtti szakasz felől közelítik meg a fontos utat.

– Jó lenne, ha lezárnák a gépjárművek elől ezt a részt – mondta a hölgy.

A panasz kapcsán megkerestük Hegedűs Istvánt, Tiszavárkony polgármesterét.

– Valóban járt már nálunk az itt lakó anyuka, de egyetlen család kérésére nem lehet lezárni egy utat – fejtette ki a polgármester. – Úgy 2008 táján, mikor a panaszos még nem lakott itt, volt egy időszak, amikor lezárták, de az a többi itt élő körében nagy felháborodást váltott ki. Igény van rá, hogy itt tudjanak közlekedni gépjárművel.

A Könyök úton esős időben nem könnyű közlekedni
Fotós: Mészáros János

– Az igaz ugyan, hogy a panaszos család háza nagyon a mezsgyén fekszik, de ezt akkor is láthatták, amikor megvásárolták ezt az ingatlant, ezzel viszont nem lehet mit tenni – tette hozzá.

Azt Hegedűs István is elismerte, hogy egy keskeny, kátyús, rossz minőségű útról van szó, ahol nehézkes a közlekedés. Ám koránt sincs akkora forgalom, ami fennakadást okozna a gyalogos közlekedésben.

Elmondta azt is, a családdal fel fogják venni a kapcsolatot, hogy kedvező megoldást találjanak a helyzetre. Azt tervezik, hogy egy kis szakaszon 2,2 méter szélességben oszlopokat, szélességjelző korlátot helyeznek le, így biztonságosabbá teszik a közlekedést, nagyobb gépjármű már nem tud így elmenni.

Tavasszal pedig a már korábban e célra beszerzett mart aszfalt felhasználásával útjavítási munkák kezdődnek. A polgármester megígérte, a Könyök utat is a legsürgősebben felújítandó utak között fogják kezelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában